NAJNOVIJI HONDA VANBRODSKI MOTOR

Honda BF350 - prekretničko dostignuće uz prvi V8 motor.

HONDA BF350


Honda BF350 vanbrodski motor je inovativan proizvod iz Honda game, zahvaljujući potpuno novom Honda V8 agregatu koji može da se koristi i na kopnu i na vodi. Dizajniran je da zadovolji potrebe porodica koje žele da uživaju u većim brodovima i da putuju što dalje od obale. Honda BF350 nudi sve što vam je potrebno: neviđenu snagu, izuzetnu brzinu i uzbudljivo ubrzanje. Osim toga, obezbeđuje izvanrednu ekonomičnost goriva, vrhunske performanse i niz funkcija koje su jedinstvene za Honda vanbrodske motore. Sve ovo, Honda BF350 ostvaruje u sofisticiranom i atraktivnom dizajnu koji je podjednako praktičan i funkcionalan, koliko je i elegantan i privlačan.

– Prvi Honda Marine serijski proizveden V8 motor
– Superiorna kombinacija snage, obrtnog momenta i ekonomičnosti goriva uz ekskluzivnu VTEC tehnologiju
– Trenutno ubrzanje i poboljšan početak kretanja zahvaljujući BLAST sistemu
– Impresivna ekonomičnost goriva
– Power trim & tilt (mogućnost podešavanja nagiba i podizanja motora)
– Velika snaga punjenja za više potrošača na plovilu
– Tih rad motora, pogotovo pri krstarenju.
– Honda ekskluzivni iST® (Inteligentni sistem za promenu brzine i gasa putem elektronike)
– iST je kompatibilan sa konfiguracijama sa dva, tri i četiri motora
– Visoko otporna legura na koroziju, dizajnirana od aluminijuma
– Sistem upozorenja motora prati vitalne funkcije motora i sprečava oštećenje motora
– Kapa motora dizajnirana je tako da se lako podiže bez obzira što se radi o kapi V8 motora. Ručke se nalaze na vrhu levo i desno.

MODELBF350
ČizmaXL/U
StartR/D
PaljenjeCDI
Broj cilindara6
Zapremina motora4952
Broj ventila32
HlađenjeV
Snabdevanje gorivomI
Rezervoar (lit)/
Alternator (12V)93A
TrimEH
TiltEG
Visina zrcala635/762
Težina (kg)347/352
Legenda

S – kratka osovina, L – duga osovina, XL – ekstra duga osovina, XXL – ekstra ekstra duga osovina, H – manuelno, R – elektro starter, CDI – tiristorsko paljenje, V – vodeno, A – vazdušno, K – karburator, H – manuelno, R – elektro starter, CDI – tiristorsko paljenje, V – vodeno, A – vazdušno, K – karburator, I – injection, M – mehanički, H – hidraulički, EH – elektrohidraulički

Višefunkcionalni color displej

Dostupan je novi višenamenski kolor ekran za prikaz jasnih i tačnih informacija.

Imobilizator

Svi motori opremljeni sistemom IST dostupni su sa sistemom paljenja imobilizatora. Ovo je dizajnirano tako da spreči pokretanje motora bez vlasničkog ključa za daljinsko paljenje.

iST (Intelligent Shift & Throttle)

Sistem komande i upravljanja iST dostupan je u svim V6 modelima koji nude vrhunsku kontrolu i instalaciju plug-and-play. Sistem karakteriše brzi režim rada u praznom hodu, kontrolu kretanja i brzina / trim sinhronizacija motora (do 4 motora).

Manja potrošnja

Jedinstveni ECOmo sistem za kontrolu naglog sagorevanja prilagođava odnos goriva i vazduha u zavisnosti od opterećenja i brzine kako bi poboljšao potrošnju goriva tokom plovidbe.

VTEC

Ekskluzivna Honda VTECTM tehnologija (promenljivi takt ventila i elektronsko upravljanje podizanjem), pruža jedinstven spoj snage, obrtnog momenta i efikasnosti u bilo kojoj brzini.
Dostupno samo na modelima BF250 / 225.

BLAST

Pojačani obrtni moment pri malim brzinama (BLASTTM) dramatično poboljšava performanse i ubrzanja poboljšavajući vreme paljenja tokom ubrzavanja. Brzi pokreti regulatora gasa aktiviraju BLAST® sistem.