PRENOSIVI MOTORI

Tihi, laki i dovoljno jaki

HONDA BF15-20


Vanbrodski motori koji proizvode 15 ili 20 konjskih snaga a koji su zapravo prenosivi – zaista postoje. Sa dobro postavljenim preklopnim ručkama, savršeni su za sva plovila kojima treba snaga dostupna u svakom trenutku. 

– Digitalni sistem paljenja za optimalnu snagu
– Na raspolaganju je i verzija veće potisne snage – POWER TRUST
– Po izboru ručno ili elektro pokretanje s automatskim čokom
– Po izboru ručno ili daljinsko upravljanje
– Zadovoljava CARB 2008 & EPA 2006
– Antivibracioni sistem
– Ručica menjača ispred motora
– Indikator pritiska ulja
– Indikator pregrevanja motora
– Limitator broja obrtaja
– Prekidač u slučaju opasnosti (quickstop)
– 5 godina garancije 

MODELBF15-20
ČizmaS/L/S/L
StartH/L
PaljenjeCDI
Broj cilindara2
Zapremina motora350
Broj ventila4
HlađenjeV
Snabdevanje gorivomK
Rezervoar (lit)12
Alternator (12V)6A/12A
TrimM
TiltM
Visina zrcala433/563
Težina (kg)46/49
Legenda

S – kratka osovina, L – duga osovina, XL – ekstra duga osovina, XXL – ekstra ekstra duga osovina, H – manuelno, R – elektro starter, CDI – tiristorsko paljenje, V – vodeno, A – vazdušno, K – karburator, I – injection, M – mehanički, H – hidraulički, EH – elektrohidraulički

Lagano naginjanje

Lagani motor se lako naginje u 5 položaja. I ručna i verzija sa elektronskim trimom podiže se jednostavno kako biste dobili maksimalne performanse i uštedu goriva. Takođe vas sprečava da oštetite lopatice propelera kada se nađete u blizini stena ili ivice vode.

Lako pokretanje

Oba motora imaju automatski sistem dekompresije za lako pokretanje. Zbog toga se motor znatno lakše startuje ako imate manuelni tip, a baterija se manje prazni ako imate električni start.

Lako dodavanje gasa

Oba motora imaju ručicu za pomeranje napred i za promenu stepena prenosa. Tako je lakše upravljati i bolje se snalaziti nego na ostalim vanbrodskim motorima, bilo da ste levoruk ili desnoruk.

Obrnuti potisak

Jedinstveni sistem za uklanjanje izduvnih gasova usmerava izduvne mehuriće dalje od propelera, tako da on može da „zahvati“ vodu umesto vazduha. Rezultat je trenutni obrnuti odgovor sa mnogo finijom kontrolom.

Zaštita i sigurnost motora

Hondin sistem za vanbrodski nadzor kontroliše temperaturu motora i pritisak ulja da bi sprečio oštećenja (dostupno samo na modelima daljinskog upravljanja).