Motori srednje snage

Spremni za otkrivanje novih mesta

HONDA BF30


Hondina napredna 4-taktna tehnologija osigurava da BF30 pruža odzivnu, glatku i pouzdanu snagu u laganom dizajnu. Ima programirano paljenje (PGM IG) i sistem za automatsko obogaćivanje (prigušivač), automatski sistem za prigušivanje, što ga čini odličnim i lakim pokretačem. 

– CDI sistem paljenja za optimalnu snagu
– Po izboru ručno i elektro pokretanje
– Po izboru ručno ili daljinsko upravljanje
– Zadovoljava CARB 2004 & EPA 2006
– Izduv kroz propeler za tiši rad
– Ručica menjača ispred motora za lakše upravljanje
– Indikator pritiska ulja
– Indikator pregrevanja motora
– Limitator obrtaja
– Prekidač u slučaju opasnosti (quickstop)
– Električno-hidraulični trim i tilt
– 5 godina garancije 

MODELBF30
ČizmaS/L
StartSU/R
PaljenjeCDI
Broj cilindara3
Zapremina motora552
Broj ventila6
HlađenjeV
Snabdevanje gorivomK
Rezervoar (lit)24
Alternator (12V)12A
TrimH/EH
TiltEH
Visina zrcala431/552
Težina (kg)70.5/73/79/81
Legenda

S – kratka osovina, L – duga osovina, XL – ekstra duga osovina, XXL – ekstra ekstra duga osovina, H – manuelno, R – elektro starter, CDI – tiristorsko paljenje, V – vodeno, A – vazdušno, K – karburator, H – manuelno, R – elektro starter, CDI – tiristorsko paljenje, V – vodeno, A – vazdušno, K – karburator, I – injection, M – mehanički, H – hidraulički, EH – elektrohidraulički

Lako pokretanje

Oba motora imaju automatski sistem dekompresije za lako pokretanje. Zbog toga se motor znatno lakše startuje ako imate manuelni tip, a baterija se manje prazni ako imate električni start.

Lako održavanje

Filteri za ulje koji se montiraju na priključke pojednostavljuju održavanje. Poseduju ednostavne podešavače ventila "na zavrtnje" gde nisu potrebne podloške, što smanjuje troškove održavanja.

Prisilna ventilacija

Jedinstveni usis vazduha na vrhu poklopca omogućava hladnijem vazduhu da uđe i toplijem da izađe. Sistem ventilacije smanjuje radnu temperaturu ispod haube, poboljšavajući performanse i dugotrajnu izdržljivost električnih komponenti.

Lagano naginjanje

Delujući slično kao podupirač na poklopcu prtljažnika automobila, cilindar napunjen gasom olakšava naginjanje motora za rad u plitkoj vodi ili potpuno podizanje iz vode radi zaštite.

Regulisani sistem punjenja

Ispravljač/regulator je standardan i na modelima sa ručnim i električnim startom. Na manuelnim modelima, imate pogodnost od 4A za punjenje baterije, a na modelima sa električnim startom, sistem od 10A visokog izlaza.